Süssünk-főzzünk valamit, azt is megmondom,hogy mit? 2.rész

Te kitől tanultál sütni-főzni?

Valószínűleg innen – onnan, ahogy én is a kezdetekben – szüleidtől, barátnődtől, szomszédasszonytól, vagy akár az internetről.

Miért?

Azért, mert az iskolákban nem tanítják és, ha szüleidnek, elsősorban édesanyádnak nem volt elég ideje, hogy téged megtanítson, szinte mindent a saját károdon kell most megtanulnod. Biztosan nézed a TV-ben is a főző műsorokat, ámulsz az ott ripsz-ropsz elkészült ételcsodákon, de ha nekiállsz, hogy elkészítsd, valahogy mégsem sikerül úgy, ahogy azt szeretnéd.

Mi hát akkor valójában a problémád?

Biztos vagyok benne, hogy most rögtön rávágod:

hát az időhiány!

Részben igazad is van ebben, de a fő probléma nem az idő, hanem:

  • az alapvető ismeretek, a gyakorlati tapasztalatok hiánya,
  • esetenként fogalmad sincs hol szerezd be az alapanyagokat,
  • vagy éppen némelyiket mivel tudnád helyettesíteni,
  • vagy éppen hogyan is kezdj hozzá?

Vásárolj  úgy, ahogyan még ezidáig nem sikerült!

  • Tegyél a kosaradba zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat, zabkorpát,  zabpelyhet, quinoát, bulgurt, kuszkuszt,  kölest, teff-et, cirok-ot, csak néhány dolgot említve a sok értékes alapanyag közül!
  • Kezd el napról napra elkészíteni a számodra megfelelő ételeket minőségi alapanyagokból és megfelelő főzési technikával!

    Aki megtapasztalta már, hogy milyen a szépen felépített egészséges étkezés,az tudja miről beszélek.

    Az értékes, energiát biztosító táplálkozás iránti igény egyre inkább foglalkoztatja az embereket, ha Te is közéjük tartozol akkor itt a helyed!

    Egy olyan jellegű programban vehetsz részt, ahol nem csak elméleti szinten, hanem a gyakorlatban is át tudjuk beszélni és közösen el is tudjuk készíteni azokat az egészséges ételeket, melyeket beépítve a mindennapjaidba egyre változatosabban és egészségesebben étkezhetsz.

Ez eddig hogy tetszik neked?

Részt vennél egy ilyen program szervezésében?

Esetleg vállalnád a háziasszony szerepkört is? 

Amennyiben érdekel a lehetőség kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy meg tudd egy ilyen izgalmas “háziasszony” szerepkör elvállalásáért mit is kaphatsz tőlem cserébe?

Amennyiben kedvet kaptál a szervezéshez  és igénybe vennéd az ingyenes ajándékaimat kérlek írj nekem a csere.erzsebet@gmail.com email cimre.

Rendkívül izgatott és hálás vagyok.

          Sok szeretettel üdvözöllek a Home Cooking háziasszonyaként!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*