Neked mit jelent Karácsony?

Advent idején sokszor megállok, visszatekerem az időt a legszebb karácsonyokra és azon gondolkozom mi is volt akkor más, miért nem tudjuk úgy élvezni manapság, mint ott gyermekkorunkban?

Miért rohanunk állandóan és vajon hová?

Bár mindenki tudja,hogy a karácsony a szeretetről szól, mégis ezt leginkább az ajándékokkal próbáljuk meg kifejezni szeretteink felé. Nem azt mondom, hogy ne vegyél semmit sem, természetesen én is vásárolok ajándékokat is, én csak azt mondom ne stresszelj azon, hogy mit is vegyél és mikor és ne fuss a boltokba állandóan.

Egyszerűen csak hagyd, hogy a jó érzéseid, ezáltal pedig az emlékeid előjöjjenek. Hiszen lehet karácsony feszültség és rohanás nélkül is.

Az, hogy mi történik karácsonykor és hogyan telnek az ünnepek, nem azon a pár napon múlik, amit úgy hívunk, hogy

KARÁCSONY!

Legfőképpen azon múlik, hogy kellemesen telik-e az ünnep, hogy mi történt egész évben, hogy milyen kapcsolatot ápolsz a családoddal, szeretteiddel a hétköznapokon, hogy mennyit vagytok együtt, ha távol éltek egymástól, mennyit beszéltek telefonon, vagy milyen gyakran irtok egymásnak, mennyire vagytok részesei egymás életének, ha valaki bajba kerül vagy beteg lesz, mennyire álltok mellette? Hiszen, ha egy családban rendben vannak a hétköznapok, akkor rendben lesznek az ünnepek is.

Ünnepeink egész évben vannak.

A készül?dés öröm.

Az ünnep öröm.

Visszatekinteni az elért sikerekre öröm.

 

Érdemes egy  SIKEREINK FALA  táblát készíteni, ami emlékeztet az előző évedben elért eredményeidre, így bármikor felidézheted magadban a hozzájuk tartozó élményt, az adott pillanatot, eseményt, ezáltal bármikor újra megélheted az érzést, amit kiváltott belőled, mikor létrehoztad azt. Az ünnepek minden kultúrában arra kérik az embereket, hogy álljanak meg és vegyék számításba az addig elért eredményeiket és sikereiket. Igy kitartással és reménnyel feltöltekezve indulhatnak a jövő felé.

Az Univerzum Ura életről-életre velünk tart és a szívünkben segít, ha a lelkiismeretünkre hallgatunk. Ha képesek vagyunk élni a jelenben, ünnepelni azt és olykor megállni, körülnézni, segíteni másokon is, akkor leszünk elégedettek, akkor felragyog az ég akár hol is vagyunk.

Karácsonyi ajándék tippek Oren Arnold szavaival:

 

Itt egy másik ötlet, akár egy jó kis játék is lehet egy karácsonyi lakoma után, amibe a család tagjait bevonva bármikor kiegészítheted saját gondolataiddal a megkezdett sort.

Amit nem vehetsz meg pénzért:

Barátság – Béke – Bizalom – Boldogság – Boldog emlékek – Család – Egészség -Együttérzés – Felelősség –  Hit – Hosszú élet – Humor – Igaz Szerelem – Inspiráció – Jókedv – Kitartás – Lelki béke – Minőségi idő – Önbecsülés – Önzetlenség – Szeretet – Tehetség – Tisztelet – Tudás – Udvariasság – Vagányság

Neked mit jelent Karácsony?

  • az ünnepi menü összeállítását?
  • készülődést saját készítésű ajándékokkal?
  • fenyőfadiszítést?
  • hóesést és hóember készítést?
  • önfeledt hógolyó csatákat a csodás természetben?
  • mennyei illatokat?
  • kedvenc ételeket?
  • felejthetetlen ajándékokat?

Vagy csak egyszerűen a szeretet érzését, ami mindezeket magában hordozza.
Áldott,békés,meghitt,szeretetteljes ünnepeket kivánok mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*