Karácsonyi palacsinta: az igazi villantós desszert

 


Advent az őszinte visszatekintés, az előretekintő várakozás és az új találkozások, a szeretettanulás lehetőségének időszaka.
Lelkünk rajta, hogy élünk-e vele?

Benne vagyunk már a meghitt várakozás, vagyis az advent időszakában. Ilyenkor több napot is a meleg, fűszerektől illatos konyhában töltünk, hogy elkészítsük a család kedvenc ünnepi süteményeit, ételeit. Vannak, akik ezt kötelességként élik meg, de bízom benne, hogy többen vagyunk, akiket szórakoztat is mindez. Én már megkezdtem a felkészülést, összegyűjtöttem a kedvenc karácsonyi receptjeimet, Te hogy állsz ezekkel?

Mi az az étel  vagy sütemény, ami soha nem hiányozhat a karácsonyi asztalról nálatok?

Kérlek oszd meg velem!

Az ünnepekre való készülődés jegyében hoztam nektek egy olyan reggeli receptet,  ami a karácsony ízeivel már korán reggel felmelegíti lelkedet.

Így készül a mézeskalácsos karácsonyi palacsinta

Hozzávalók: 2 tojás, 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt, 1/2 csésze zabliszt, 1/2csésze mandulaliszt, 1/2 csésze vaníliás rizstej vagy bármilyen más gabonatej, 1 nagy alma, csipet só, 1 tk. sütőpor, fél citrom reszelt héja, 1-2 ek. reszelt marcipán, 4-5 db beáztatott, majd turmixolt datolya, kókuszzsír a sütéshez, 1 ek mézeskalács fűszerkeverék

és amitől valóban különleges és finom íze lesz ?

1-2 csepp doTERRA kedvenc esszencia

pl. vadnarancs,fahéj,kardamom vagy szegfűszeg

Elkészítés: 

  • A tojást verd fel alaposan, majd add hozzá  a liszteket, a tejet, a reszelt citromhéjat, a sót, a sütőport és keverd egyenletesre a tésztát. 
  • Az almát hámozd meg, majd közepes lyukú reszelővel reszeld le, keverd a tésztába, majd a marcipánt és a datolyát is hozzáadva ízesítsd a masszát. 
  • Szórd bele a mézeskalács fűszerkeveréket és a kedvenc esszenciád, majd tedd a masszát 20-30 percre a hűtőbe!
  • Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, helyezz egy kókuszolajjal kikent mézeskalács figurát a közepébe és öntsd bele a tésztát.
  • Süsd kb. 1-2 percig, óvatosan távolítsd el a kiszúró formát és fordítsd meg. Süsd meg a másik oldalát is!
  • Melegen mézzel meglocsolva és fahéjjal megszórva kínáld!

A karácsony szólhat az ajándékokról, a finom falatokról és a szép díszekről. De szólhat a meghittségről és a szeretetről is. Persze rajtunk múlik, hogy a külsőségekre vagy a belső értékekre koncentrálunk. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, a többit pedig hagyjuk a Teremtőre.

Mikor éjjel két angyal a párnádra száll, mindkettő jót akar, mégis mást ajánl. Azt súgja az egyik: mindig jó legyél, a másik csak rád kacsint:

Tedd amit szeretnél! 

Meghitt karácsonyi készülődést, ötletelést kívánok!
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*